Uitspanning Het Wapen van Heeckeren in Hummelo ter overname.

Zelhemseweg 16, ,
Toevoegen aan favorieten

Het Wapen van Heeckeren

Het Wapen van Heeckeren is een restaurant met ruim terras, beschikt over twee bed & breakfast appartementen voor verhuur en een ruime bovenwoning. Het bedrijf is prachtig, aan de doorgaande weg van Zelhem naar Hummelo en te midden van talloze fiets- en wandelroutes, in de bossen gelegen op landgoed “Enghuizen”.

Het Wapen van Heeckeren is gelegen aan de Zelhemseweg te Hummelo en kent een eeuwenoude geschiedenis, het is in het begin van de negentiende eeuw gebouwd. De boerderij-herberg behoorde vroeger tot het landgoed Enghuizen, destijds in het bezit van de familie Van Heeckeren, vandaar de naam Wapen van Heeckeren.

De luiken van het monumentale pand zijn nog steeds geschilderd in de traditionele landgoedkleuren, de kleuren van het landgoed Enghuizen. Het gebouw is in de oorspronkelijke staat, met gietijzeren dakbekroning en talloze monumentale details. Ook een oude nog functionerende waterpomp is nog op het erf aanwezig. Het object heeft een unieke uitstraling en maakt het Wapen van Heeckeren tot een van de mooiste en meest markante gebouwen in de Achterhoek. De staat van onderhoud is uitstekend.

In 2014 is het Wapen van Heeckeren, onder auspiciën van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, geheel gerenoveerd, waarbij kosten nog moeite zijn bespaard en er is daardoor een sfeervol geheel ontstaan, dat van alle comfort en moderne gemakken is voorzien. De monumentale details zijn  behouden gebleven, met name in de karakteristieke gelagkamer, lange gang en de voormalige deel.

In een voormalige varkensstallen naast het restaurant zijn in 2014 twee moderne bed & breakfast appartementen gerealiseerd, voorzien van dubbele slaapkamers, zitkamer, keuken, alle sanitaire voorzieningen en een terras met uitzicht op de aanliggende landerijen. Deze appartementen vormen voor gasten een prachtige uitvalsbasis om de nabijgelegen natuurgebieden te voet of op de fiets te verkennen.

Op het erf is tevens een traditionele kapschuur gesitueerd, die zowel als opslagruimte als voor feesten en partijen in de zomerperiode in kan worden gezet. Er is een buitenkeuken aanwezig.

In de uit onbehandeld Douglas hout opgetrokken “kiosk” op het erf is een complete barinrichting aanwezig en vanuit daar kan het terras efficiënt worden bediend.

Tegenover het restaurant staat een traditionele doorrijdschuur, waar de koetsiers hun rijtuig in het verleden aan de ene zijde naar binnen reden en de volgende ochtend aan de andere zijde weer vertrokken. In de kalkzandstenen wanden hebben zij hun handtekeningen achtergelaten en deze zijn nog steeds als zodanig herkenbaar.
De doorrijdschuur zou uitstekend in kunnen worden gezet als trouwlocatie, voor recepties en feesten, high tea, maar ook als vergaderruimte voor seminars en trainingen. De benodigde transformatie zal omvangrijk zijn en e.e.a. kan in overleg met de verhuurder plaatsvinden.

Er is een ruime parkeervoorziening aanwezig en het bijbehorende natuurgebiedje kan bijvoorbeeld in worden gezet voor de biologische teelt van fruit, groente en kruiden, maar ook transformatie naar een voedselbos is denkbaar. Er is meer dan voldoende ruimte om een aantrekkelijk geheel voor kinderen te realiseren, maar ook zouden er kleinschalige evenementen als een Kerstmarkt, exposities etc. kunnen worden georganiseerd.

De huidige ondernemers willen de onderneming verkopen en hebben aan Tower Horeca de opdracht gegeven om kandidaten te zoeken die dit prachtige horecabedrijf willen voortzetten en willen wonen en werken op deze idyllische plek.

De ideale kandidaat heeft oog en respect voor de rijke historie van het Wapen van Heeckeren, de Rijksmonumentale status en ziet kansen om de kracht daarvan te benutten. Hij of zij exploiteert het geheel op bescheiden, maar innovatieve en creatieve wijze, zoekt samenwerking met andere lokale ondernemers en toeleveranciers, benut de kwaliteit van het omliggende landgoed en stimuleert het noaberschap in de buurt.

Het wordt niet gewaardeerd dat er tijdens een clandestien bezoek aan het bedrijf het personeel belast wordt met vragen omtrent de verkoop, hiervoor kunt u contact opnemen met Dhr. Jan Ligtenberg 06-53383248 of per mail j.ligtenberg@towerhoreca.nl

Adres: Zelhemseweg 16
Stad:
Provincie:
Postcode: 6999 DN
Land: Nederland
Property Id : 11301
Referentiecode: JHU1
Actie/Status: te koop
Huurprijs Per Jaar: 43.200,-
Vraagprijs Bedrijfsovername : op aanvraag
Vraagprijs Onroerend Goed: nvt
Type Horeca: restaurant/terras/bed & breakfast
Welstandsklasse: B1
Ligging: landelijk
Bouwjaar: 1820
Conditie Binnen: uitstekend
Conditie Buiten: goed
Aantal Ruimtes: 7
Aantal Verdiepingen: 1
Horecaoppervlakte : 140m2
Aantal Zitplaatsen: 65
Terrasoppervlakte : 140 m2
Aantal Zitplaatsen Terras: 80
Aantal Parkeerplaatsen: genoeg
Aantal Toiletten: 2
Personele Verplichtingen: ja
Bijzonderheden: gelegen op landgoed.
Garage
Internet
Parkeerplaats
Terras
Tuin
Bovenwoning
agent picture
Jan Ligtenberg
Mijn informatie

Jan Ligtenberg

Makelaardij regio Oost Nederland

Contact mij

Vrijblijvend een kennismakingsgesprek inplannen? Neem dan contact met ons op.

Call Now Button(06) 17 23 45 80