Uitspanning Het Wapen van Heeckeren in Hummelo ter overname.

Zelhemseweg 16, ,
Toevoegen aan favorieten

Het wapen van Heeckeren is een restaurant met ruim terras, beschikt over 2 bed & breakfast appartementen voor verhuur en een ruime bovenwoning. Het bedrijf is prachtig, aan de doorgaande weg van Zelhem naar Hummelo, in de bossen gelegen op landgoed “Enghuizen”.

Het Wapen van Heeckeren gelegen aan de Zelhemseweg te Hummelo is in het begin van de negentiende eeuw gebouwd. De boerderij-herberg behoorde vroeger tot het landgoed Enghuizen, destijds in het bezit van de familie Van Heeckeren, vandaar de naam Wapen van Heeckeren.
De luiken van het monumentale pand zijn nog steeds geschilderd in geel-rood, de kleuren van het landgoed Enghuizen. Het gebouw is in de oorspronkelijke staat, met gietijzeren dakbekroning, met zeer fijne details wat lijkt het op kantwerk. Het ziet er prachtig uit, en maakt het Wapen van Heeckeren tot een van de mooiste gebouwen in de Achterhoek.

Het Wapen van Heeckeren heeft een rijke geschiedenis een oude doorrijschuur, die gebruikt kan worden als huwelijkslocatie, seminars etc, tevens staat op het “erf” een 18de eeuwse werkende waterpomp.

De huidige ondernemers willen de onderneming verkopen en hebben aan Tower Horeca de opdracht gegeven om kandidaten te zoeken die dit prachtige horecabedrijf willen voortzetten en willen wonen en werken op deze idyllische plek

Vanwege de ligging op landgoed “Enghuizen” moet de ondernemer zich kunnen vinden in de volgende criteria:

 • Oog en respect voor de historie van het object, de Rijksmonumentale status en de kracht daarvan benutten.
 • Oog en respect voor de buurt, noaberschap en samenwerking met andere ondernemers (op het landgoed).
 • Passende eigentijdse inrichting en invulling voor het geheel, beslist geen “kermis” met pannenkoeken, springkussens, vlaggen en overdadige verlichting.
 • Kwaliteit, geen kwantiteit. Respect voor historie, oog voor vernieuwing, duurzaamheid en innovatie.
 • Inrichting van het erf in overeenstemming met het Rijksmonument, natuurlijke streekeigen materialen en streekeigen beplanting.
 • Koken met oog voor duurzaamheid, lokale producten en een menukaart die zowel de lokale bevolking aanspreekt, maar ook gasten van verder weg aantrekt.
 • De twee bed & breakfast appartementen op actieve wijze in de markt zetten en potentiele gasten wijzen op de kwaliteiten van het omliggende landschap en landgoed.
 • Een passende functie aan de unieke “doorrijdschuur” toekennen, waarbij o.a. te denken valt aan huwelijkslocatie, diners, vergaderingen en seminars, educatie en kunst.
 • Benutting van het omliggende particuliere landgoed (circa 260 hectare) met bos-, natuur- en landbouwgebieden, Camping Jena en agrarische bedrijven om het Wapen van Heeckeren, tezamen met het landgoed, goed in de markt te zetten.
 • Passende invulling voor het bijbehorende natuurgebiedje naast de parkeerplaats, waarbij te denken valt aan educatie, groente en fruit, voedselbos en educatie.*
 • Aansluiten bij lokale evenementen, wandel- en fietstochten, routes, kleinschalige evenementen, Kerstmarkt, educatie, hippisch toerisme, kunstroutes..

Het wordt niet gewaardeerd dat er tijdens een clandestien bezoek aan het bedrijf het personeel belast wordt met vragen omtrent de verkoop, hiervoor kunt u contact opnemen met Dhr. Jan Ligtenberg 06-53383248 of per mail j.ligtenberg@towerhoreca.nl

Adres: Zelhemseweg 16
Stad:
Provincie:
Postcode: 6999 DN
Land: Nederland
Property Id : 11301
Referentiecode: JHU1
Actie/Status: te koop
Huurprijs Per Jaar: 43.200,-
Vraagprijs Bedrijfsovername : op aanvraag
Vraagprijs Onroerend Goed: nvt
Type Horeca: restaurant/terras/bed & breakfast
Welstandsklasse: B1
Ligging: landelijk
Bouwjaar: 1820
Conditie Binnen: uitstekend
Conditie Buiten: goed
Aantal Ruimtes: 7
Aantal Verdiepingen: 1
Horecaoppervlakte : 140m2
Aantal Zitplaatsen: 65
Terrasoppervlakte : 140 m2
Aantal Zitplaatsen Terras: 80
Aantal Parkeerplaatsen: genoeg
Aantal Toiletten: 2
Personele Verplichtingen: ja
Bijzonderheden: gelegen op landgoed.
Garage
Internet
Parkeerplaats
Terras
Tuin
Bovenwoning
agent picture
Jan Ligtenberg
Mijn informatie

Jan Ligtenberg

Makelaardij regio oost

Contact mij

Vrijblijvend een kennismakingsgesprek inplannen? Neem dan contact met ons op.

Call Now Button06-51663706