Dagzaak in Zwolle te koop | binnen 300 m2 | terras 80 m2 | huur € 2.260 per maand | diverse gebruiksmogelijkheden

Gasthuisstraat 4, ,
Toevoegen aan favorieten

Gasthuisstraat 4 – ZWOLLE

Het bedrijf is gevestigd in een monumentaal pand. Rond het jaar 1.300 werd in dit pand het Heilige Geest Gasthuis gesticht. Gunstig gelegen in de historische binnenstad van Zwolle, aan het Gasthuisplein, zijstraat van hoofdwinkelstraat de Diezerstraat. Omringt door degelijke bedrijven zoals Kookwinkel Oldenhof, Spar CityStore en diverse cafés.

Op loopafstand van grote winkelketens als Hudson Bay, Primark,  Hennis & Mauritz, Mango, Zara en HEMA.  Maar ook het landelijk bekende museum de Fundatie en de boekenkathedraal Waanders in de Broerenkerk zijn in de nabijheid.  Op het in 2017 geheel vernieuwde Gasthuisplein, direct voor het bedrijf, is het terras gelegen.

Zwolle is een aantrekkelijke winkelstad met 126.000 inwoners (meting 2017). Volgens prognose (CBS)  groeit het inwonertal in 2040 tot 142.000.  Zwolle heeft regionaal een sterke economische aantrekkingskracht, gezien het strategisch op een scharnierpunt van Nederland ligt en goed bereikbaar is, over de weg en per spoor, mede door de enkele jaren geleden geopende Hanzelijn. Economisch gezien is Zwolle de meest succesvolle regio van Nederland.

 

HET BEDRIJFSCONCEPT

 

Geschiedenis

Deze dagzaak is vanaf de oprichting in 1985 in dezelfde familie gebleven. Vanaf 1990 is het bedrijf in eigendom van de huidige eigenaren. Het interieur is voortdurend aangepast en gemoderniseerd aan de eisen en wensen van deze tijd. Recentelijk is het gehele bedrijf geheel geschilderd. De aanwezige inventaris is compleet en bevindt zich in uitstekende conditie. Alle apparatuur is in eigendom en wordt volgens schema  onderhouden. Na 28  jaar het bedrijf met toewijding te hebben geëxploiteerd is het voor de huidige ondernemers tijd voor een zakelijke heroriëntatie.

  Openingstijden

Het bedrijf is vanaf het voorjaar tot najaar zeven dagen per week geopend; in de wintermaanden is de maandag een sluitingsdag. De openingstijden zijn momenteel door de week van 10.00 uur tot 17.00 uur en in het weekend van 09.00 uur tot 17.00 uur. De openingstijden van het terras volgen de openingstijden van het bedrijf. Conform de horeca exploitatie vergunning is het mogelijk om dagelijks tot 22.00 uur het bedrijf te openen. Het terrasbeleid Zwolle geeft de mogelijkheid om dagelijks het terras te exploiteren tot 01.00 uur.

 Assortiment

Het assortiment bestaat uit broodproducten die in het bedrijf worden afgebakken. Hiervoor staan twee Leventi heteluchtovens en een remrijskast Panem opgesteld op de eerste verdieping. Uitstekende kwaliteit Arabica koffie wordt verwerkt met twee Faema  espressomachines. Het assortiment belegde broodjes is van hoge kwaliteit en kwantiteit en wordt verkocht voor een redelijke prijs. De inkoopprijzen van de producten zijn uitgekiend samengesteld om een optimale balans te vinden tussen kwaliteit en brutowinst. De constante kwaliteit wordt gewaardeerd door de gasten. Om een optimale kwaliteit te borgen wordt bij ieder personeelslid een schriftelijk vastgelegde produktieprocedure ingetraind. Het bedrijf staat bekend om zijn vlotte personeel, snelle service en hoge kwaliteit; onderscheiden met de Zilveren Hoffelijkheidspluim uitgereikt door de ANWB. Het assortiment leent zich voor een afzet over drie kanalen;  het afhalen door passanten, ter plaatse lunchen en het cateren van bedrijven en instellingen.                                    Voortdurend wordt er gewerkt aan aanpassing van het concept. De plannen die momenteel klaar liggen betreffen:  catering van bedrijven met producten uit een aangepast assortiment en concurrende prijs ; in de binnenstad zal worden bezorgd met een bakkersfiets uitgevoerd in de kleuren van het bedrijf.

Het bewezen succes van de comfortabele  zitplaatsen op de bovenverdieping is op meerdere plaatsen op de beneden- en bovenverdieping doorgezet; gasten kunnen een keuze maken uit drie typen comfort. Aan de wand op de bovenverdieping zijn een tweetal attentieborden aangebracht, om actuele theater- en filmpromotie te tonen, dit om de samenwerking met het Filmhuis en het theater De Spiegel en Odeon te versterken. Gedurende de periode tussen de kerstdagen en de jaarwisseling is succesvol geëxperimenteerd met de verkoop van oliebollen en appelflappen. De bovenverdieping leent zich uitstekend voor vergaderingen, partijen, feesten en recepties.

Aard activiteiten

Lunchroom / dagzaak  met  terras en zitplaatsen zowel binnen (beneden- en bovenverdieping) als buiten. Verkoop van koffie en thee, niet-alcoholische dranken, ontbijt, broodjes en lunchgerechten.

Situering

Het bedrijf is gevestigd in een monumentaal pand. Rond het jaar 1.300 werd in dit pand het Heilige Geest Gasthuis gesticht. Gunstig gelegen in de historische binnenstad van Zwolle, aan het Gasthuisplein, zijstraat van hoofdwinkelstraat de Diezerstraat. Omringt door degelijke bedrijven zoals Kookwinkel Oldenhof, Spar CityStore en diverse cafés.

Op loopafstand van grote winkelketens als Hudson Bay, Primark,  Hennis & Mauritz, Mango, Zara en HEMA.  Maar ook het landelijk bekende museum de Fundatie en de boekenkathedraal Waanders in de Broerenkerk zijn in de nabijheid.  Op het in 2017 geheel vernieuwde Gasthuisplein, direct voor het bedrijf, is het terras gelegen.

Zwolle is een aantrekkelijke winkelstad met 126.000 inwoners (meting 2017). Volgens prognose (CBS)  groeit het inwonertal in 2040 tot 142.000.  Zwolle heeft regionaal een sterke economische aantrekkingskracht, gezien het strategisch op een scharnierpunt van Nederland ligt en goed bereikbaar is, over de weg en per spoor, mede door de enkele jaren geleden geopende Hanzelijn.

Economisch gezien is Zwolle de meest succesvolle regio van Nederland.

 

Financiële informatie

 

Bedrijfsexploitatie: € 125.000,-

Huurprijs: € 2260, – per maand (exclusief BTW, geen servicekosten of andere bijkomende toeslagen)

 

De aanwezige voorraden dienen te worden overgenomen tegen de geldende inkoopprijs

www.croissantspigalle.nl

voor informatie kunt u contact opnemen met :

dhr. S. Schutte 06-23901847 of dhr. J. Ligtenberg 06-53383248

Adres: Gasthuisstraat 4
Stad:
Provincie:
Postcode: 8011 RP
Land: Nederland
Property Id : 9035
Referentiecode: JZ2
Actie/Status: te koop
Huurprijs Per Jaar: € 27.120,-
Vraagprijs Bedrijfsovername : € 125.00,-
Vraagprijs Onroerend Goed: nvt
Omzetindicatie : op aanvraag
Type Horeca: Dagzaak, croissanterie,Lunchroom
Welstandsklasse: A1
Ligging: Centrum
Conditie Binnen: goed
Conditie Buiten: goed
Aantal Ruimtes: 8
Aantal Verdiepingen: 2
Horecaoppervlakte : 309m2
Aantal Zitplaatsen: 120 binnen + 75 terras
Terrasoppervlakte : 80m2
Aantal Zitplaatsen Terras: 75
Aantal Parkeerplaatsen: veel in omgeving
Aantal Toiletten: 2
Personele Verplichtingen: nee
Internet
Terras
agent picture
Jan Ligtenberg
Mijn informatie

Jan Ligtenberg

Makelaardij regio oost

Contact mij

Vrijblijvend een kennismakingsgesprek inplannen? Neem dan contact met ons op.

Call Now Button06-51663706